Известие

Collapse
No announcement yet.

Кора под двигателя Помощ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
    Звучиш като един един продавач от коли на Горубляне,убеждаваше ни че Пунтото което гледахме тогава е страхотна кола и същевременно "Евтина кола за града,5 на 100 дава,без пари ,какво му плащаш"

За някой хора 90 лева не са малко,особенно ако ти се наложи скоро пак да ги даваш.
    Имам в предвид, че 90 лв. са чувствително по-малко от 350, които ми искаха за Ricambi Originali в Александър Ауто
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
      Имам в предвид, че 90 лв. са чувствително по-малко от 350, които ми искаха за Ricambi Originali в Александър Ауто
      Подобно на цената в Проспийд, ама техната поне тенеке и само срещу 293,30 лв с ДДС
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
        Много обичаме да говорим наизуст

Ти кога купи от тези, та успя и да я пукнеш и счупиш?

Корите не са български (не че има някакво значение).

За разлика от оригиналните (стъклопласт), тези са от ABS, който не се цепи, пука и каквото там се сетиш, както стъклопласта.
        Аз си купих на 156-цата. За няколко месеца /3-4/ стана на нищо.
        Под колекторите се огъна от топлината и пак увисна и не вярвам да изкара зимата. Онзи ден я свалях, че сменях маслото и е толкова нагъната, че не е истина.
        Чак ме е яд, че дадох 100 лв. за нея.
        ПС: Имам спомен, че е полска или чешка, но не помня точно /не че има значение/.
        FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
        LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
        LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
        LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
        ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
        LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Полска. Ама па аз немах проблеми. Не знам що.
          btw, кво направи с дебитомера? Сорка за оффтопика
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
            Не съм те разбрал правилно

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
            Който има брада, трябва да си купи и гребен, нали
            Най-евтинко едно Жигули и нещата се оправят почти за без пари
            Е да почти за без пари ,но всяка седмица си под нея
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
              Е да почти за без пари ,но всяка седмица си под нея
              Вие поддържал ли сте "Жигули" Колега?
              Спестете си отговра въпросът ми е риторичен!
              Няма по надежден, ремонтопригоден, лесен и евтин за поддържане автомобил от ЛАДА или Жигули!
              Основният ремонт който и правих когато бях студент, не, че се налагаше по скоро с учебна цел ми костваше само около 600 лв със 4 нови гуми и то когато частите за тях бяха все още в хомологация (сега са още по евтини)! С някой леки корекцийки по двигателя и скоростната кутия от 0-100км/ч слизаще понякога и под 11 сек. в зависимост от къде съм налял гориво... и на доста фукльовци по светофарите съм се изплюл на предното стъкло
              Другата седмица само за смяна на масло и една гарнитурка на капака на клапаните, ще се наложи да се ръсна не по малко от 250-300 лв! Вярно е, че кефа цена няма, но пък мразя някой да ми говори наизуст... така, че айде другия път просто

П.П. Май се поулях и забравих да пиша по темата.
              Ако има възможност другата седмица като сменям маслото, ще направя снимки на моята кора как съм я укрепил и съм защитил картера от леки удари и ще ги постна в една друга тема където бях обещал преди половин година и в тази дано са от полза за някого.
              Last edited by fade; d.m.y г., 17:25.
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
              []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                Вие поддържал ли сте "Жигули" Колега?
                Спестете си отговра въпросът ми е риторичен!
                Няма по надежден, ремонтопригоден, лесен и евтин за поддържане автомобил от ЛАДА или Жигули!
                Основният ремонт който и правих когато бях студент, не, че се налагаше по скоро с учебна цел ми костваше само около 600 лв със 4 нови гуми и то когато частите за тях бяха все още в хомологация (сега са още по евтини)! С някой леки корекцийки по двигателя и скоростната кутия от 0-100км/ч слизаще понякога и под 11 сек. в зависимост от къде съм налял гориво... и на доста фукльовци по светофарите съм се изплюл на предното стъкло
                Другата седмица само за смяна на масло и една гарнитурка на капака на клапаните, ще се наложи да се ръсна не по малко от 250-300 лв! Вярно е, че кефа цена няма, но пък мразя някой да ми говори наизуст... така, че айде другия път просто

П.П. Май се поулях и забравих да пиша по темата.
                Ако има възможност другата седмица като сменям маслото, ще направя снимки на моята кора как съм я укрепил и съм защитил картера от леки удари и ще ги постна в една друга тема където бях обещал преди половин година и в тази дано са от полза за някого.
                Да съм поддържал отговора е да и все още поддържаме 2 в семейството ,едно жигули и една 5чка,преди години нещата бяха така както ги описваш,но последните години далеч не са толкова розови ,части има и то много евтини ама повечето изкарват по няколко хиляди километра,вече ги няма оригиналните части от едно време.
                Ти сам го каза ,Кефа цена няма затова не карам жигула колкото и евтино да ми излиза,макар последните няколко години ми е адско удоволствие покарам една от двете.
                Сори за Оффа..
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Колеги последно никои ли не знае как да си реша проблема?Хайде че идва зима и ако си сменя ролката с нова ще стане същото..трябва ми защитната кора под двиг....
                  Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Колега погледни това струва ми се че ако намериш добър тенекеджия, той не би трябвало да има проблем да си свали кройка и да я изреже от лист алуминий 1,5-2 мм. Цена на материала ~80-90лв и труда да е 50тина лв ще ти излезе по евтино от пластмасовите, а и ще бъде много по-трайна!
                    Аз на моята само подсилих задната прокъсна част с най-обикновенна подцинкована ламарина.

П.П. Това може да се види ето тук
                    Last edited by fade; d.m.y г., 10:31.
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                      Колеги, при мен липсва защитната кора под двигателя, и като вали дажд ми мокри една от ролките и ми ръждясва лагера и скъца много гадно направо не търпимо!! Пък сега е сезона на дажда идва зима и трябва да изолирам сектора със ролките. Евентуално СНИМКА (Скица) на въпросната кора, ще са от полза!Давайте и идей как да се справя с проблема.
                      Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                      Колега погледни това струва ми се че ако намериш добър тенекеджия, той не би трябвало да има проблем да си свали кройка и да я изреже от лист алуминий 1,5-2 мм. Цена на материала ~80-90лв и труда да е 50тина лв ще ти излезе по евтино от пластмасовите, а и ще бъде много по-трайна!
                      Аз на моята само подсилих задната прокъсна част с най-обикновенна подцинкована ламарина.

П.П. Това може да се види ето тук
                      Сайт с търсачка за метални защитни кори под двигателя:
                      http://store.emk-33.com/category/295...yID=295&page=1

Comment

колега ,а за гтв кора знаеш ли от къде мога да си купя..?

Comment

Повери във форумните сервизи от Варна.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

В рамките на месец ще имам доставка на кори Цена около 65лв...

Comment

Драсни едно ЛС ако има нещо за 145/6
                              Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                                Драсни едно ЛС ако има нещо за 145/6
                                За съжаление само за ГТВ ми е поръчката

Comment

Working...
                                X